Fašiangové obdobie je plné veselosti a dobrého jedla. Vyprážajú sa šišky, rôzne pampúchy a ďalšie jedlá bohaté na tuky. V tomto období sa ešte aj v súčasnosti robia zabíjačky pripravujú klobásy, ktoré sa po 40 dńovom pôste kladú na veľkonočný stôl. Klobása je priam národným jedlom aj u Slovákov v srbskej Vojvodine. Tejto pochúťke vzdávajú každoročne hold tým, že organizujú medzinárodné festivaly na výrobu klobás. V uplynulých dńoch sa takéto podujatie konalo v Báčskom Petrovci, Bielom Blate, Šíde, či Kysáči.... Slováci zo Srbska, ale aj okolitých krajín na nich súťažia kto vyrobí najchutnejšiu klobásu. Chutnú klobásu pripravuje aj Ján Kováč z Báčskeho Petrovca, podľa ktorého Petrovčania klobásy konzumujú aj pre liečivé účinky.
Srbsko Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.